28.12.08

FREE PALESTINE - ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με μια κυβέρνηση που σκοτώνει χιλιάδες παιδιά και στηρίζεται από τους διεθνείς δολοφόνους (Καραμανλής, Μπους κλπ - και Ομπάμα)!

λα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη" και αυτό σίγουρα ισχύει για όλες τις άρχουσες τάξεις. Είδαμε την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων των μαθητών στην Ελλάδα, ξέρουμε τα αίσχη του Μουμπάρακ, τόσο στην αντιμετώπιση του λαού του όσο και στον αποκλεισμό της Γάζας, στη Δύση και στην Ανατολή ("Μέση" ή "Άπω" αλλά και στην κοντινή μας Τουρκία) υπάρχουν κάποιοι που μας φοβούνται, φοβούνται τις εξεγέρσεις, τα Πολυτεχνεία και την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Ας μην τους απογοητεύσουμε. HAPPY NEW FEAR (4 THEM)!

Δευτέρα, 29 Δεκέμβρη, 4 μ.μ. ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΜΕ έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ! (Οι ντόπιοι δολοφόνοι είχαν παρουσία που δεν εξέπληξε κανένα και χημικά κατασκευασμένα από τους δολοφόνους των παιδιών της Γάζας - η κυβέρνηση φρόντισε να ξαναπαραγγείλει).
From International Herald Tribune": "During an initial rally by about 300 Greek and Arab protesters, riot police fired stun grenades and volleys of tear gas to push back youths throwing rocks and broken chunks of paving stones at the embassy building and trying to break through a police cordon outside." THEY DIDN'T COUNT THE AMOUNT OF SHOES THROWN...

19.12.08

ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ



Όταν οι παρακρατικοί της Νέας Δημοπρασίας βγήκαν να υπερασπιστούν το Μητσοτάκη (και σκοτώσαν τον Νίκο Τεμπονέρα) αποδείχτηκε ένα από τα καλά της δημοκρατίας: ένας πήγε για λίγο στη φυλακή. Σήμερα οι νεοδημοκράτες (αλλά και ο Καρατζαφέρης προσέχει - τουλάχιστον ο ίδιος) ψιλοφοβούνται να κάνουν τα ίδια και αφήνουν άλλους να βγαίνουν με μαχαίρια ή στυλιάρια και με την προστασία της αστυανομίας για να τρομοκρατήσουν (και εννοώ τα ναζιστικά και εθνικιστικά καθάρματα που ανατράφηκαν με μύθους, σκέφτονται (?) με μίσος και λένε ψέματα). Αυτοί είναι οι γνωστοί άγνωστοι! Γνωστοί στους μπάτσους και σε άλλους προστάτες του "δημοσίου" συμφέροντος, άγνωστοι σε μας. Τυχαία και στην κατοχή κουκούλα φορούσαν, στον ίδιο πολιτικό χώρο ήταν.
Ο Καραμανλής (πώς αφήνει την αστυνομία να βαράει εν ψυχρώ; Γιατί θέλει να μας τρομοκρατήσει?) δεν έχει τσίπα? Όχι, άμα χρειαστεί παίρνει το διαβατήριο "Τριανταφυλλίδης" που του άφησε μαζί με το όνομα ο θειός του και πάει Παρίσι (η καμιά Βραζιλία για να κρύψει τυχόν φράγκα από μίζες...

12.12.08

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ +ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ (conspiracy theorie) - ΧΟΥΝΤΑ

Η χρονιά πνέει τα λοίσθια, μια χρονιά που θα είναι μεγαλύτερη από τις άλλες (1 δευτερόλεπτο) για να χωρέσει πολλά βάρη: Ζαχόπουλο, Καραμανλή, Εφραίμ, τόνους δακρυγόνα και ασφυξιογόνα, τσάντες με ευρώ και ομόλογα και πολλούς νεκρούς (ενδεικτικά ένας κατάλογος πολλών χρόνων δράσης της αστυνομίας - ψάξτε Μια που λέμε για "μεμονωμένα περιστατικά"...). Τι μου έχει μείνει (πρόχειρα):
  1. ο παχυδερμισμός του Καραμανλή (όλα τα κατάπιε: από τα παπάρια του Ζαχό (σύμφωνα με το DVD), την αλητεία του Βουλγαράκη - με παρακολουθήσεις, απαγωγές και μάσα (αρκεί να μη φαίνεται παράνομη), τα δωράκια (φωτογραφικές ντροπολογίες) ώστε να γίνει Dr χειρούργος (!) η Νατάσα του μέχρι και το αίμα ενός αθώου μαθητή...
  2. οι πόλεμοι γύρω μας: ο αποκλεισμός της Γάζας από Ισραήλ αλλά και το δικτάτορα Μουμπάρακ της Αιγύπτου και η τωρινή επίθεση. Η τραγωδία στη Γεωργία (όταν στο βάλτο τσακώνονται οι ιπποπόταμοι, την πληρώνουν τα βατράχια). Οι κατοχές σε Αφγανιστάν, Ιράκ, Τσετσενία, Παλαιστίνη. Οι δολοφονίες των προσφύγων / μεταναστών στα σύνορά μας.
  3. η αντίσταση / εξέγερση. Δεν είναι μόνο η Γάζα και η Αθήνα (έτσι κι αλλιώς, όλη η Ελλάδα ξεσηκώθηκε το Δεκέμβρη - δες και το παραμύθι παρακάτω), σε όλο τον κόσμο η αντίσταση στα σχέδιά τους συνεχίζεται (και κερδίζει - και ο Μπους πάει στα τσακίδια). Και στους χώρους που δουλεύουμε τα πράγματα αλλάζουν: βλέπε συνελεύσεις και απεργίες, δες πανεργατικές με συμμετοχή νέων σωματείων, στα νοσοκομεία υπάρχει η ίδια οργή που εκφράστηκε στους δρόμους το Δεκέμβρη.
  4. μια μεγάλη ουλή αλλά και (ανεξάρτητα) η αναγκαιότητα να παλέψουμε για την αλλαγή όλων! Όχι άλλοι νεκροί για λόγους υγείας που μπορεί να θεραπευτεί: κρεβάτια εντατικής και προσλήψεις, καθαρό νερό στον Ασωπό και στην Αφρική, κάτω οι δικτατορίες από τη Μοζαμβίκη και τη Μιανμάρ έως τον Καραμανλή του Λάτση (?!).
Ένα παραμυθάκι για το τέλος μιας πλούσιας χρονιάς (από τους barouak)


Ο πετεινός φούσκωσε από ικανοποίηση και είπε στο πρόβατο που μόλις είχε πετάξει από πάνω του την προβιά του λύκου: «Συγχώρα με φιλαράκι, αλλά μας τα κάνατε τσουρέκια. Χοροπηδήσατε, φωνάξατε, πετάξατε πέτρες... ώρα να πάτε στο μαντρί. Κάτω απ το δέντρο που χει στολίσει ο αφέντης, σε περιμένει το καλύτερο σανό που χεις γευθεί. Πρώτο πράγμα, μεταλλαγμένο από τους κάμπους της Αριζόνα. Α, κι όταν τελειώσεις το μασούλημα, μην ξεχάσεις να περάσεις για άρμεγμα». Το πρόβατο, κοίταξε τον ψωροπερήφανο πετεινό από το λειρί ως τα νύχια, σιγουρεύτηκε ότι είχε καλά κρυμμένη στην τσέπη του τη μασέλα του λύκου και του αποκρίθηκε:«Χοροπήδησα, πέταξα πέτρες, φώναξα... αλλά ο αφέντης δεν άκουσε την κραυγή αγωνίας, δεν με κατάλαβε. Κι αυτό θα το πληρώσει πολύ ακριβά! Όσο για σένα, κάπου πήρε το αυτί μου ότι επειδή ο αφέντης αρρώστησε, το χει ρίξει στις κοτόσουπες. Έχε το νου σου...»

10.12.08

ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!

Έτσι μας θέλει ο ψεύτης-κλέφτης-δολοφόνος Καραμανλής (έχει πάρει την πολιτική ευθύνη για όλα αυτά, αλλά ελπίζει - ίσως βάσιμα - ότι θα την "γλυτάρει). Μετά τον δολοφονημένο 15χρονο και τον Κύπριο φοιτητή που πλακώσαν οι γνωστές-άγνωστες ζαρντινιέρες, επιδιώκει να μην αφήσει κανέναν να βγει και να διαδηλώσει την οργή του, γιαυτό και σάπισε όλο τον κόσμο χτες Δευτέρα στα εμετικά δακρυγόνα του. Ας είναι ελαφρύς ο Κούγιας που θα τον σκεπάσει (αυτός μάλλον θα αναλάβει την υπεράσπιση του Ράμπο των Εξαρχείων)!
Όποιος δεν καταλαβαίνει τι οργή προκαλεί αυτό, μπορεί να κάνει ευφάνταστα συνομωσιολογικά σενάρια, όπως: τις καταστροφές τις κάνουν: η ΝΔ για να ξεμπλέξει ο Εφραίμ, η ΚΥΠ για να εκνευριστούν οι νοικοκυραίοι, οι ανάρχες γιατί είναι πρεζάκια, οι μπάτσοι για διάφορους λόγους (συνομωσιολογικούς), οι αμερικάνοι γιατί είμαστε λίγο με τον Πούτιν (και πολύ με τον Ομπάμα, που ακόμα δεν ανέλαβε), η χρυσά αυγά γιατί ο Καρατζαφέρης τους υποσχέθηκε το υπουργείο παιδιάς κι έτσι θα σπουδάζουν κι αυτά (αυτό ελπίζουν, ο φύρερ Καρατζαφέρης δεν υπόσχεται τίποτα άλλο παρά το ξύλο για την εύρυθμη λειτουργία σχολείων, ΑΤΕΙ και ΑΕΙ), οι Τούρκοι γιατί δε μας χωνεύουν (νίκησε η Πανιωνάρα την Πίλσεν τους!), οι υπάλληλοι γιατί μισούν (αυτό είναι αλήθεια) τα αφεντικά τους και θα έχουν και κάποιες μέρες άδεια, οι μαθητές γιατί έτσι θα χάσουν μάθημα, οι μετανάστες γιατί οι καταστροφές (αλήθεια) είναι η χαρά του κάθε πικραμένου, οι άντρες γιατί οι γκόμενες δεν τους κάθονται, οι γυναίκες γιατί οι άντρες οι σωστοί ασχολούνται κυρίως με τη στρογγυλή θεά, οι μαζό γιατί μπορούν να βρουν τόσους σαδό μπάτσους, οι πασόκοι για να κερδίσουν ψήφους (πώς? στα συνομωσιολογικά σενάρια σημασία έχει ότι το ξέρω και όχι αν στέκει), ... ουφ βαρέθηκα, αλλά αν χρειαστεί μπορώ να συνεχίσω (έχουμε Μακεδόνες-Σκοπιανούς, βάζελους-γαύρους, χριστιανούς (κάψαν και τη Ρώμη επί Νέρωνα όπως γνωρίζουν όλοι οι Ρωμαίοι), μασόνους (τι σκατά συνομωσία θα ήταν) και Εβραίους, τρομοκράτες, μουσουλμάνους, φυτοφάγους (δεν υπερβάλω..)... τέλος, μη με προκαλέσετε..).
Η οργή ενάντια σε ένα σύστημα, που η μόνη λύση επαγγελματικής αποκατάστασης που δίνει είναι σεκιουριτάς, μπάτσος ή φαντάρος στο Αφγανιστάν (αφού φιλήσεις τις κατουρημένες ποδιές των ΓΓ του Καραμανλή - πχ Ζαχό) εκφράζεται συχνά όχι όπως θα θέλαμε (με συνελεύσεις, απεργίες, καταλήψεις και τελικά μια επανάσταση) αλλά με ζικζακ, με θόρυβο (ακούστε ξανά τη Δαμανάκη στο σταθμό του Πολυτεχνείου και πάρτε υπόψη ότι όλοι αυτοί που σήμερα είναι γνωστοί για τη συμμετοχή τους τότε δεν ήθελαν την κατάληψη με πολιτικά (προβοκατόρικα όπως έλεγε σήμερα η Παπαρήγα) συνθήματα, γιατί φοβόντουσαν ότι θα τα εκμεταλλευόταν άλλοι (και όχι οι ίδιοι όπως θέλει το ΚΚΕ) - και πραγματικά το Πολυτεχνείο τότε έχασε - τους πιάσανε σχεδόν όλους - αλλά σήμερα όλοι το διεκδικούν, γιατί διαφορετικά θα ήμασταν σαν την Τουρκία: δημοκρατική δικτατορία με κύριο ρόλο του στρατού).

8.12.08

COPS R HUMAN BEINGS TOO? DON'T FORGET WHAT WE DID 2 THE FASCISTS DURING THE WAR!

ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΜΠΟΥΣ Ή ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ): ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ: ΜΠΟΜΠΕΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥΣ! ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΑΝ ΤΙΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.


Από έναν ποδηλάτη μου ήρθε το sms: Από ένα κουτί κόκκινη μπογιά να κουβαλήσει ο καθένας μας και να το χύνει όπου μπορεί στο δρόμο του, σε κάθε μέρος, κάθε στιγμή!

Ακόμα μια υπενθύμιση: Κουμής, Κανελλοπούλου (νεκροί από τα ΜΑΤ στη διαδήλωση του Πολυτεχνείου του '80, καταδικάστηκαν οι γνωστοί άγνωστοι - κανείς), Καλτέζας (σκοτώθηκε από τον Μελίστα των ΜΑΤ το '85, που πήρε μετάθεση για Πάτρα), Νίκος Τεμπονέρας, καθηγητής που πήγε να υπερασπίσει κατάληψη μαθητών από επίθεση παρακρατικών της ΟΝΝΕΔ - Νέας Δημοκρατίας (σκοτώθηκε από Νεοδημοκράτες με συνήγορους ένα μάτσο βουλευτές της ΝΔ - ένας πήγε για 5-6 χρονια στη φυλακή).

7.12.08

ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΜΕ ΣΤΟΛΗ (ένα σχόλιο στο "λειτούργημα" του μπάτσου)

ΚΥΡΙΑΚΗ 7/12/08 ΣΤΙΣ 13.00 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΓΑΔΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ (ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΟΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΒΑΝΟ) ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!
Mission impossible: πώς μπορεί αυτή η κυβέρνηση, που δολοφονεί μετανάστες και φυτεύει σε όλο το κέντρο της Αθήνας Ειδικούς (συνοριακούς) Φρουρούς, δέρνει ξετσίπωτα τους φοιτητές που διαδηλώνουν αφού τους ραντίσει με αέρια που δεν θα χρησιμοποιούσε ούτε σε πόλεμο, να μας πείσει ότι ο "ειδικός μπάτσος" (για να θυμηθούμε πως λέγονται αυτοί που και σήμερα ακόμη χρησιμοποιούν τα χαστούκια για την καταράκωση του ηθικού και τον βασανισμό των κάθε φορά - και με κάθε άσχετη αφορμή - συλληφθέντων) που πυροβόλησε σήμερα στα Εξάρχεια 3 φορές "στον αέρα για εκφοβισμό" και σκότωσε 16(?)χρονο αναρχικό με μια σφαίρα στο θώρακα(?) θα τιμωρηθεί παραδειγματικά ώστε να μην ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό???

Μόνο αν πάνε να πνιγούν (εννοείται στη Βιστωνίδα που ανήκει και στη μονή Βατοπεδίου).
(Αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό κατάληψη το Πολυτεχνείο και οι δρόμοι που οδηγούν στη ΓΑΔΑ. Πιθανότατα κάποιοι κατευθύνονται με πορεία προς τα εκεί και υπάρχει και αύριο στις 1 μμ πορεία επίσης στη ΓΑΔΑ. Σκατολειτούργημα; Σκατοδεξιοί; Σκατοφασίστες; Με εξαίρεση το "λειτούργημα" που δεν παίζει γιατί την αστυνομία ο απλός ο κόσμος δεν τη χρειάζεται, τα άλλα δύσοσμα είναι σωστά, κατά περίπτωση).
Παρεμπιπτόντως, επειδή στο ίντερνετ ο ορισμός του λειτουργήματος δεν είναι εύκολο να βρεθεί, να αναφέρω τα εξής: λειτούργημα χαρακτηρίζεται ένα επάγγελμα με ευρύ και σοβαρό κοινωνικό ρόλο, που συχνά ξεπερνά τη χρηματική του ανταμοιβή. Έτσι έχουν φτάσει πολλοί να θεωρούν ότι επιτελούν λειτούργημα, είτε από κουτοπονηριά (δημοσιογράφοι, δικηγόροι, οι φαντάροι για τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ(!!!) και πολλοί άλλοι) είτε από αγαθοσύνη (πολλοί τίμιοι δάσκαλοι και καθηγητές -αλλά λίγοι γιατροί - ψηφίζουν κατά καιρούς κόντρα σε απεργίες γιατί νιώθουν ότι επιτελούν λειτούργημα - αποτέλεσμα των χαμηλών μισθών που δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους). Αυτό το δεύτερο (αγαθοσύνη) το έχουν εκμεταλλευτεί πολλοί υπουργοί ώστε να μη δώσουν αξιοπρεπείς μισθούς - για τους γιατρούς του ΕΣΥ είναι τόσο επίσημο που κανένας υπουργός τα τελευταία χρόνια δεν έχει δώσει αυξήσεις, θεωρούν ότι τους καλύπτει το φακελάκι..).
Ο σύγχρονος ρόλος του αστυνομικού λειτουργήματος: προστατεύουμε τα τμήματα ώστε να μη γίνονται ρεζίλι οι υπουργοί από την εκδίκηση κάθε παρέας αναρχικών, συλλαμβάνουμε μετανάστες (βρώμικη δουλιά που πληρώνεται κλέβοντας τους "πελάτες"), φροντίζουμε να δέρνουμε φοιτητές παρασυρμένους από αριστεριστές ώστε να μην ξαναπατήσουν σε πορεία, κόβουμε την κυκλοφορία όπως διατάξει το όργανο υπηρεσίας για να βρίζει ο κόσμος όσους κάνουν πορείες, μεταφέρουμε φυλακισμένους και πρεζάκια (φριχτή δουλιά: ούτε παραπάνω λεφτά, ούτε ξύλο για εκτόνωση, μόνη διέξοδος το καμάκι αν κυκλοφορεί τίποτα εκεί), τάβλι-TV-φασιστικές κουβεντούλες σε κλούβες που φυλάνε νευραλγικά σημεία του κράτους - ΑΕΙ-υπουργεία-Εξάρχεια. Το παλιό σύνθημα τρεις κι εξήντα παίρνετε και τον κόσμο δέρνετε, σήμερα είναι ανενεργό γιατί εκτός από το λειτούργημα υπάρχουν και τα τυχερά: προστασία, υπηρεσία μετά ως φουσκωτοί το βράδι, καμιά κλεψιά, τίποτα ναρκωτικά-ό,τι τσιμπήσουν (άλλα δεν μου έρχονται...).

6.12.08

POLITICALY CORRECT


Μια ενδιαφέρουσα αντιπαράθεση με την οποία θα ασχοληθώ κάποια άλλη μέρα (σίγουρα μετά τη σημερινή διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή). Διαβάστε και τους 2 παρακάτω συνδέσμους που είναι πολύ καλοί (εννοείται ότι εγώ δε βρίζω παρά μόνο μπροστά σε πολύ γνωστούς μου που θα καταλάβουν...).
ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ!

1.12.08

ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ

Όπως προσέχουμε (με ζώνες, κράνη κλπ) για να έχουμε την υγεία μας, άλλο τόσο σημαντικό είναι να προσέχουμε την κυβέρνησή μας (για να έχουμε την υγεία, τη δουλιά αλλά και ό,τι άλλο χρειαζόμαστε: καλούς μισθούς, ελεύθερους χώρους και ελευθερίες γενικά - η εξέγερση των φυλακών δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει γραμμένα [που όμως?] τα ανθρώπινα δικαιώματα - και φυσικά ειρήνη). Η διαφορά είναι ότι την υγεία μας την θέλουμε, ενώ την κυβέρνηση ούτε τη θέλουμε, ούτε τη χρειαζόμαστε (ενδιαφέρον είναι το βιβλίο του Ζοζέ Σαραμάγκου: Περί φωτίσεως, όπου οι κάτοικοι της πρωτεύουσας αποφασίζουν χωρίς καμιά οργάνωση να ψηφίσουν λευκό και τελικά εγκαταλείπονται και πολιορκούνται από την κυβέρνησή τους).

[έχει κανείς αντίρρηση? Να το συζητήσουμε αν θέλετε]