28.5.09

ΠΙΚΝΙΚ: οι μέρες της αφθονίας μας είναι μετρημένες?

Αυτά λένε το ΔΝΤ και ψήνει η "υπευθυνότητα" του Καραμ... Η απάντηση όμως είναι στους αγώνες μας. ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΙΟΥΝΗ, 7.30 M.M. ΣTHN OMONOIA Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.!

25.5.09

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΦΘΗΝΟΥΣ!

Επιτέλους στις 7 Ιουνίου ο άρχων του πολιτισμού (έμεινε για μήνες υπουργός με λαμπρά αποτελέσματα), ο πρωθιερέας της Διαφάνειας / glasnost (κατάφερε να απομακρύνει όσους είχαν εμπλακεί σε χοντρά σκάνδαλα και αποκαλύφθηκαν, έστω και με την τρίτη φορά, όπως το μπουμπούκι τραμπούκος Βουλγαράκης - σύζυγος Πελέκη), ο σεμνός και ταπεινός προϊστάμενος των δολοφόνων μπάτσων (Πολύδωρα και Μαρκογιαννάκη), ο εργασιομανής της Ραφήνας (αρχιδουλέμπορος και μηδέποτε εργασθείς, αφού είχε μπάρμπα) ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΞΙΤΗΡΙΟ από το σανατόριο ΜΑΞΙΜΟΥ όπου νοσηλευόταν (με διαρκείς κοπάνες σε εργατογειτονιές) για τη ΝΟΣΟ ΤΩΝ ΦΤΗΝΩΝ! ΟΥΣΤ ΠΙΑ!
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. για να μην έχουμε πάλι τον κίνδυνο της ΓΡΙΠΗΣ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ ή των ΝΑΖΙ: ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ Ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!

11.5.09

ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΓΕΛΟΙΟΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ...

Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής και οι συμπαραστάτες τους επιτέθηκαν πολλές φορές και με κουκούλες... Το πλοκ της ανατρεπτικής αριστεράς (και η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) ήταν φυσικά μπλοκαρισμένα από παντού με δεκάδες κλούβες..

  • Φύγε ρε από ΄δω, απαγορεύεται να τραβάς φωτογραφίες, από το Σύνταγμα, τράβα διάβασέ το...
  • ΟΚ..
  • ΟΚ? Εντάξει ρε, Έλληνας δεν είσαι?!
είναι αυθεντικός διάλογος (του δεξιού) φασίστα μπάτσου με το φωτογράφο..., ενώ μας είχε συνεπάρει όλους η φοβερή μουσική του εμβατηρίου "περνάει ο στρατός, της Ελλάδος φρουρός..." που επέλεξαν οι ντόπιοι λάτρεις του Χίτλερ, μεταξύ άλλων.
Για παραπάνω (και πολλές φωτογραφίες σαν αυτή) πατήστε στον εδώ!

7.5.09

ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ ΡΕΕΕ!

Λιγότερες από δέκα μέρες απομένουν από την έναρξη του τετραήμερου «Μαρξισμός 2009» που οργανώνει το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα. Ο «Μαρξισμός» θα γίνει από τις 14 μέχρι τις 17 Μάη, στην ΑΣΟΕΕ στην Αθήνα.
καπιταλισμός δεν δουλεύει. Ποια μπορεί να είναι η λύση;

Πάρτε μέρος στο τετραήμερο που οργανώνουμε στις 14 -17 Μάη για να συζητήσουμε τα ερωτήματα που ανοίγονται, για να βρούμε μαζί τις λύσεις.

Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από το 1989, τη χρονιά που κατάρρευσαν τα κράτη του Ανατολικού μπλοκ. Τότε οι καπιταλιστές στη Δύση υποστήριζαν ότι κατάρρευσε ο Σοσιαλισμός, ότι νίκησε η αγορά και ο νεοφιλελευθερισμός. Η γιορτή δεν κράτησε για πολύ. Σήμερα δεν μπορούν να ελέγξουν τίποτα, δεν ξέρουν ποιο είναι το επόμενο βήμα, δεν μπορούν να βγούνε από την κρίση.

Γιατί ο καπιταλισμός γνωρίζει απανωτές κρίσεις; Γιατί δεν μπορεί να τις ελέγξει, γιατί δεν υπάρχουν λύσεις μέσα σ΄ αυτό το σύστημα; Οι προσδοκίες για τον Ομπάμα αποδεικνύονται αυταπάτες: βγήκε με τη στήριξη των φτωχών, των ανέργων και του αντιπολεμικού κινήματος

στην Αμερική και τώρα ρίχνει τρισεκατομμύρια στους τραπεζίτες και στέλνει ξανά στρατό στο Αφγανιστάν.

Γιατί τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα ακολουθούν την ίδια πολιτική με τα παραδοσιακά δεξιά κόμματα όταν γίνουν κυβέρνηση; Υπάρχει δυνατότητα για μια άλλη κοινωνία που η οικονομία δεν θα οργανώνεται με βάση το κέρδος αλλά τις ανάγκες μας; Τι είναι ο εργατικός έλεγχος; Πώς συνδέονται οι αγώνες μας για να μην χάσουμε τις δουλειές μας με την προοπτική μιας νέας κοινωνίας που όλοι θα έχουμε δουλειά;

Είναι ο σοσιαλισμός μόνο ένα ανώτερο οικονομικό σύστημα ή ανοίγει τις δυνατότητες για την ανθρώπινη απελευθέρωση, για να μην κυριαρχούν οι ιδέες που μας χωρίζουν, ο σεξισμός ενάντια στις γυναίκες, ο ρατσισμός ενάντια στους μετανάστες, αλλά οι ιδέες της αλληλεγγύης. Η κοινωνία όπου «η κάθε μαγείρισσα μπορεί να κυβερνάει» και όχι η βία του κράτους, της αστυνομίας, των φυλακών.

4.5.09

ΝΕΑ ΑΝΤΑΡΤΙΚΑ BLOG!

Μετά από μεγάλη περίοδο συζητήσεων σε τοπικό (και κεντρικό) επίπεδο η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. απέκτησε κάποιες ιστοσελίδες. Τις παραθέτω ενδεικτικά
Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή - ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. διάλεξε για το λογότυπό της ένα σύμβολο που έρχεται από τις γνήσιες επαναστατικές παραδόσεις του κινήματος.

Η εικόνα της γυναίκας που σπάει τις αλυσίδες χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Ρωσία το 1920, τότε που η εργατική επανάσταση προσπαθούσε να κρατηθεί ζωντανή ενάντια στις στρατιωτικές επεμβάσεις των Μεγάλων Δυνάμεων. Πρόκειται για αφίσα που κυκλοφόρησε για την επέτειο των 15 χρόνων από τη Ματωμένη Κυριακή 9 Γενάρη 1905.

Οι σφαγές του Τσάρου δεν σταμάτησαν τους εργάτες της Ρωσίας που πήραν την εξουσία, με τις γυναίκες μπροστά, το 1917. Σήμερα οι Τσάροι των θρόνων ανήκουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, αλλά οι Τσάροι του χρήματος είναι αυτοί που πρέπει με τη σειρά μας να ανατρέψουμε.