28.9.09

Η ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (η μπαλάντα του κυρ Mediu)

Και σε αυτές τις εκλογές τα ΜΜΕ έχουν ένα σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν: πρέπει να πείσουν τον κόσμο να έχει συγκεκριμένες ελπίδες (ανεξάρτητα από τις συγκεκριμένες ανάγκες του, που άλλωστε έχουν καθοριστεί και αυτές σε μεγάλο βαθμό από αντίστοιχες -εξωτερικές- διαδικασίες).
Παραδοχές για τις εκλογές: Όλοι δέχονται ότι έχει κάποια σημασία το αποτέλεσμα. Ανάλογα με τις ελπίδες που αυτό γεννά καθορίζεται και η στάση (πριν τις εκλογές).
Μετά τις εκλογές έχουμε 5 πιθανές στάσεις: 1. επιβεβαίωση της ελπίδας για νίκη και πραγμάτωση των εκλογικών (αυταπατών – αν οι εκλογές αλλάζαν τα πράγματα θα ήταν παράνομες). Ο γάιδαρος πετάει. 2. επιβεβαίωση της ελπίδας για νίκη αλλά απογοήτευση από τα πολιτικά συμπεράσματα (ο γάιδαρος αρχίζει και κλωτσάει και δαγκώνει). 3. επιβεβαίωση των προγνώσεων (νέα εποχή, νέα καθήκοντα). 4. διάψευση από την κάλπη – προσγείωση. 5. σταρχιδισμός – βλάπτει σοβαρά την επαφή με την πραγματικότητα (άιντε θύμα, άιντε ψώνιο…).
Ανεξάρτητα από τη στάση σας η αναμενόμενη πολιτική της νέας κατάστασης θα τσούξει. Και γι αυτό, όπως ξέρει κάθε ποδηλάτης, κάλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε.
ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟΥΣ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ...

10.9.09

BIG BROTHER IS WATCHING YOU!

Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει διάβρωση των υπηρεσιών ασφαλείας, των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού. Με την πολιτική των κομμάτων (του δικομματισμού!..) είναι σίγουρο όλα τα τελευταία χρόνια (όπως και τα προηγούμενα) ότι και οι μπάτσοι, οι χαφιέδες και οι καραβανάδες είναι πιστοί στο χουντικό τρίπτυχο "πατρίς - θρησκεία - οικογένεια" με πλήρη περιφρόνηση στις υπονοούμενες αξίες (πολιτισμός - αγάπη - αλληλεγγύη) και όταν χρειαστεί να πολιτευτούν θα μείνουν φασίστες: ο διοικητής της ΕΥΠ, που απομακρύνθηκε όταν αρνήθηκε να κάνει "κοπτοραπτική" στα δημοσιευόμενα τηλεφωνήματα της "συμμορίας δολοφόνων", θα είναι επικεφαλής "επικρατείας του ΛΑΟΣ!
Είναι προφανές ότι ο Καρατζαφέρης μπορεί να πει: Εμπιστεύομαι κάποιον που στη ζωή του αναλάμβανε πάντα να υπηρετεί την Πατρίδα! (Μπους, Πούτιν, Κορκονέας, Μελίστας, Παπαδόπουλος: Δεν εμπιστεύομαι κανέναν φασίστα, γιατί η πατρίδα σημαίνει κάτι διαφορετικό για τον καθένα...).

9.9.09

ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ, ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΕΜΟΣ

Πάνω από 20 χρόνια πέρασαν από την άνοδο του Μιλόσεβιτς στην ηγεσία της Γιουγκοσλαβίας, στην αναβίωση του εθνικισμού και τις συνεπακόλουθες συμφορές των οποίων οι πληγές είναι ακόμα ανοιχτές. Τον Ιούνιο του 1989 ο "ηγέτης" αυτός, ποντάροντας όλα τα λεφτά στον εθνικισμό, ώστε να γλιτώσει την εξουσία του, που λόγω οικονομικής κρίσης είχε αρχίσει να παραπατά, οργάνωσε συγκέντρωση στο Κοσσυφοπέδιο (Κόσσοβο), που είχε μόλις χάσει την αυτονομία του, υποσχόμενος στους Σέρβους ότι "κανείς δεν θα τους νικήσει"... Η μπάνκα (ήταν και "κομμουνιστής" τραπεζίτης) έσκασε τελικά στη μούρη του. Μάθαμε που οδηγούν τέτοιες εθνικιστικές κορώνες. Άλλωστε στην Ελλάδα, όλες οι λεγόμενες "εθνικές" συμφορές σε "εθνικές εξορμήσεις" πάτησαν: Ο ατυχής πόλεμος του 1897 (εθνικιστές τον ξεκίνησαν), Η μικρασιατική καταστροφή (Μεγάλη Ιδέα: η Ελλάδα των δύο Ηπείρων και των πέντε Θαλασσών) και η Κυπριακή τραγωδία (πραξικόπημα του φασίστα (Χίτη) χουντοβασιλικού Γρίβα της ΕΟΚΑ).
Σήμερα η Ελλάδα συμμετέχει σε πολλούς πολέμους με το στρατό της. Και δεν είναι κάτι χωρίς συνέπειες. Οι δεκάδες Αφγανοί που σκοτώνονται από το ΝΑΤΟϊκό στρατό και η πείνα στη Σομαλία από τις επεμβάσεις μας είναι που σπρώχνουν στη μετανάστευση. Ο Καραμανλής (και ο Γιωργάκης Παπανδρέου) έχουν τα χέρια τους βαμμένα στο αίμα των αδερφών των "λαθρο"μεταναστών και υποκρίνονται για τα πραγματικά προβλήματα (τα δημόσια νοσοκομεία δουλεύουν ρολόι, όταν χτυπήσει ένας ποδηλάτης πρωθυπουργός σε αναμονή) φορτώνοντάς τα στην πλάτη μας...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Όσο πέρναγε ο καιρός κατάφερα να ζωγραφίσω καλύτερα, να φτιάξω αυτά που ήθελα. Δεν αντέχω όμως να τελειώσω πίνακα χωρίς ένα ποδήλατο σε κάποια γωνιά. Το θέλω εκεί όχι σαν συγγνώμη, αλλά σαν παρέα με ΄κείνον που δεν μιλήσαμε ποτέ, περισσότερο σαν να τον βάζω να με κυττάει, να με βλέπει. (κάντε κλικ στο κείμενο!)
Και στις εκλογές ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γιατί αυτοί θα μας σφάξουν (μισθούς, παιδεία, υγεία, ασφάλιση κλπ) χωρίς βαμβάκι (έχει αναλάβει την προμήθεια ο Αβραμό, οπότε ίσως να έρθει στη νέα δεκαετία...)!

4.9.09

ΠΕΡΙ ΑΞΙΑΣ (ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ, ΑΝΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΑΣ)

"Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα μια νέα, μια εντελώς διαφορετική πολιτική ηγεσία, σε κάθε βαθμίδα της διοίκησης και της λειτουργίας της πολιτείας κι όπως διακήρυξε «ηγεσία που δίνει η ίδια πρώτη το καλό παράδειγμα στους πολίτες, αποδεικνύοντας με κάθε της πράξη ότι σέβεται θεμελιώδεις αξίες»." (3/9/09 στην επέτειο για την ίδρυση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που ενάντια στον πατερναλιστικό καπιταλισμό θα έδιωχνε τις βάσεις και το ΝΑΤΟ κλπ - "Στις 18 (/10/1981) Σοσιαλισμό!"). Αλλά κουβέντα δεν είπε για τις αξίες αυτές. Στον καπιταλισμό, όπου το χρηματιστήριο αξιών (δηλαδή η αγορά) δίνει το ρυθμό και ορίζει τα πλαίσια, ο "μελλοντικός? πρωθυπουργός" σίγουρα δίνει αξία στην ποδηλασία και το ίντερνετ (πόση αξία, γιατί αυτό μετριέται!) αλλά στα υπόλοιπα τα μασάει (πόλεμος - σεβασμός στη ζωή και την προσωπικότητα, μετανάστευση - ανθρώπινα δικαιώματα, εργασία...).
Και οι κορώνες "Θα αξιοποιήσουμε κάθε τι που έχει να προσφέρει για το καλό όλων και όχι μόνο των λίγων. Και θα το κάνουμε με βαθύ σεβασμό στις γενιές των Ελλήνων που θα έρθουν όταν εμείς θα έχουμε φύγει" είναι άλλαλόγιαναγαλιόμαστε...
Στο χώρο της "αριστεράς με αξίες" είχαμε εξελίξεις στο χώρο του ΣφΥΡΙΖΑ αδιάφΘορα με το γνωστό τραγουδάκι Το '89 καθώς γυρνούσα 'δω κι εκεί, ΣφΥΡΙΖΑ αδιάφΘορα πνιγμένος στη ρακή με αποτέλεσμα δυσκοιλίες στην άρθρωση και αίσθημα ευθύνης. Χαρακτηριστικό είναι ότι: Λόγω των χθεσινών ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και της προκήρυξηςεθνικών εκλογών, η προγραμματισμένη έκδοση της εφημερίδας «Αριστερά!»για αύριο, Παρασκευή 4/9, αναβάλλεται.Το επόμενο φύλλο της εφημερίδας «Αριστερά!» θα κυκλοφορήσει τηνΠαρασκευή 11/9....... ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ. ΛΟΓΩ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΕΚΔΟΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ. KATI ΑΝΤΙ(Α)ΣΤΟΙΧΟ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΙΣ 21/4/67 ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ"...
Πάμε Σαλονίκη ΔΕΘ! (χωρίς το ποδήλατο, φεύγουμε από το Μουσείο στις 8 πμ, 5/9/09) Για να χαιΡΕΤΙσουμε τον ΥΠΕρΦΘΗΝΟ και πΑΝΑΞΙΟ πρωθυπουργό ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ και των ΔΑΣΩΝ: ai hassu kathik!
όπως λέει ο Οβελίξ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΧΟΝΤΡΟΣ ΛΙΓΟ ΕΥΤΡΑΦΗΣ ΙΣΩΣ!