29.5.07

γιατί πουλάνε φακέλλους στα κυλικεία του ΕΣΥ?

(Με αφορμή το θάνατο της Αμαλίας Καλυβίνου και την καμπάνια για την 1/6/07)
Τα προβλήματα σε όλα τα νοσοκομεία είναι τεράστια και προφανώς δεν αφορούν μόνο αυτά αλλά και όλη την κοινωνία. Οι αιτίες είναι δύο βασικά προβλήματα.
Το πρώτο πρόβλημα ξεκινάει από το ότι την κοινωνία κυβερνούν αυτοί που βάζουν τα κέρδη τους πάνω από τις ανάγκες μας (οι φακελλάκηδες, οι Εφοπληστές, οι Φαρμακέμποροι, η κυβέρνηση). Το δεύτερο είναι ότι όλοι οι υπόλοιποι δεν έχουμε (ακόμα) οργανωθεί (ιδεολογικά και πρακτικά και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ) για να επιβάλουμε (αφού είμαστε πλειοψηφία) την ικανοποίηση των αναγκών μας. Έτσι, (για παράδειγμα) τι πρέπει να κάνουμε όσοι δουλεύουμε σε νοσοκομεία? Πρακτικά ότι και όλοι οι άλλοι: Να απαιτούμε να υπάρχει επαρκές προσωπικό (τώρα λείπουν περίπου 20.000 από τα δημόσια νοσοκομεία), να δουλεύουμε τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας (και να αρνηθούμε αφθαίρετα ωράρια και παράνομες πρακτικές) και να πληρωνόμαστε σωστά (γιατί ο κακοπληρωμένος ΚΑΙ θα τα αρπάξει ΚΑΙ δεν αντιδρά -αφού "όλοι έτσι κάνουν-την πάπια").

Και αυτά θα γίνουν ενάντια στη θέληση κάθε κυβέρνησης (που "δεν έχει λεφτά", "δεν μπορεί να προσλάβει κόσμο λόγω ΑΣΕΠ", "δε θα αφήσουμε τους συνδικαλιστές να κάνουν ό,τι θέλουν") να ξοδεύει για όπλα, να προσλαμβάνει "αγροφύλακες!!!", μπάτσους και λοχίες και (αφού βέβαια είναι εκλεγμένη βεβαίως βεβαίως) να αποφασίζει (με τα ... παιδιά της) ότι και οι συντάξεις μας θα παιχτούν στο καζίνο της αγοράς.
ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: