18.1.09

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ (αν αποφασίσεις να περάσεις το δρόμο..).

Αν αποφασίσεις να περάσεις το δρόμο (και όχι να τον οικειοποιηθείς διαδηλώνοντας - όπως ΠΡΕΠΕΙ στην εποχή μας) πρέπει να διαλέξεις πεζοδρόμιο. Αν δεν το κάνεις θα σε πατήσουν αυτοί που θα χρησιμοποιούν το δρόμο (π.χ. τα αμάξια).

Αυτό είναι σημαντικό και στην πολιτική: Ο Μανώλης Γλέζος, που θα χαιρετήσει σήμερα στην εκδήλωση του Συνασπισμού, ήταν προχτές στη συγκέντρωση των αστυνομικών ενάντια στη βία μαζί με όλα τα κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ)... Δυστυχώς, όπως και στην περίπτωση της Παλαιστίνης, όλοι (επι)μένουν στη "μέση οδό": καταδίκη της βίας απ' όπου προέρχεται. Και αν στην περίπτωση των δεξιών η υποκρισία συγχωρείται (ad hoc?), για την αριστερά η βία δεν είναι αταξική. Πρέπει να ελέγχεται πάντα ποιος και γιατί την ασκεί και με βάση αυτό να παίρνουμε θέση.
Και αν σήμερα στην Ελλάδα είναι "εύκολο" να υπερασπιστούμε την βία των καταπιεσμένων Παλαιστίνιων (των Εβραίων σήμερα του Ισραήλ...) πρέπει η αριστερά να θυμάται ποιος την πληρώνει πάντα τη βία (και κυρίαρχα από που προέρχεται).
ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΡΗΝΙΚΗ (γίνεται? το συζητάμε...).

Δεν υπάρχουν σχόλια: