19.2.09

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ (σε τι πιστεύουν?)

ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ... λέει η Roche σε μια διαφήμισή τους. Σε τι πιστεύουν όμως και σε ποιανού ζωή αναφέρονται;

Θεωρώ ότι για μια εταιρεία, που λογικά θέλει να επιζήσει σε ένα ανταγωνιστικό με άλλες εταιρείες περιβάλλον, "πίστη" της είναι τα κέρδη της, που εξασφαλίζουν την καλή ζωή των ιδιοκτητών και καλά μπόνους στα στελέχη της (όχι όμως καλή ζωή, καθώς οι ανακατατάξεις της αγοράς μπορεί να τα οδηγήσουν στην εκπαραθύρωση, ακόμα κι αν η εταιρεία είναι η "ζωή" τους). Τι σήμαινε αυτό στην προηγούμενη περίοδο; Για τα κέρδη των φαρμακευτικών πέθαναν στη φτωχή Αφρική χιλιάδες οροθετικοί, προκειμένου να προστατευτούν τα δικαιώματα της πατέντας των αντιρετροϊκών φαρμάκων και συνεπακόλουθα η ελευθερία του εμπορίου, που λάτρευε ο πρώην πλανητάρχης.
Τι σημαίνει αυτό σήμερα, σε περίοδο κρίσης, που ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει οι περισσότεροι: σημαίνει ότι τα θύματα της ως τώρα λιτότητας θα πεινάσουν παραπάνω (με κόψιμο των πενιχρών αποδοχών τους - ιδιαίτερα αν είχαν σύμβαση έργου στη Ελλάδα - εκτός αν εξεγερθούν όπως οι κάτοικοι της Γουαδελούπης και με απεργία ζητούν αύξηση 200 €), πολλοί που θεωρούν τον εαυτό τους "στέλεχος" καλοπληρωμένο και όχι "πλέμπα" ή εργάτη θα ταπεινωθούν από τους φίλους-αφεντικά με απόλυση ή υποχρεωτικές διακοπές (off season) και όσοι ξέρουν τη θέση τους στην παραγωγή θα καταλάβουν ότι "δεν πάει άλλο" και πρέπει να ξεκουνήσουν (για να ανατρέψουν αυτό το άδικο σύστημα).
Πώς σας φάνηκαν αυτά; Η ΜΟΝΗ ΑΠΕΙΛΗ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!
Πάρε τώρα θέση (αύριο ίσως είναι αργά)...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.