8.4.08

FUCK YOU MUBARACK! ΚΑΤΩ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ!

Υπάρχουν αγαπητοί δικτάτορες? Υπάρχουν δικτατορικές δημοκρατίες? Υπάρχουν χώρες όπου η αστυνομία (ή οι παρακρατικοί) είναι τόσο μάγκες που βιάζουν διαδηλώτριες στο δρόμο? Όπου διαμαρτυρόμενοι στον ΟΗΕ πρόσφυγες δολοφονούνται κατά δεκάδες την Πρωτοχρονιά (για να μην ασχοληθεί κανεις...)? Όταν στασίασαν στην Αίγυπτο (αυτή είναι η αγαπητή δημοκρατική δικτατορία...) οι μονάδες καταστολής, ο στρατός χρειάστηκε να επέμβει: απλά βομβάρδισε τα στρατόπεδα!
Αυτή την περίοδο η Αίγυπτος ξυπνάει. Οι μισθοί έγιναν "πείνας" στην κυριολεξία καθώς οι αυξήσεις σε είδη βασικής ανάγκης ξεπερνούν το 50%. Η εργατική τάξη της μεγαλύτερης αραβικής χώρας με κινητοποιήσεις της όλο τον τελευταίο χρόνο δείχνει το δρόμο: Ιντιφάντα!
Και αυτό που θάβουν τα ελληνικά μέσα "ενημέρωσης" είναι ότι από μαζικές απεργίες για το "ψωμάκι" (οι αυξήσεις στην τιμή του είναι τεράστιες και η δικτάτορες τα ρίχνουν στη μαύρη αγορά!) η εργατική τάξη προχωρά πολύ γρήγορα και στα πολιτικά αιτήματα: Κάτω η δικτατορία!
Η πολιτική των καπιταλιστών είναι παγκόσμια ίδια: μεγάλα κέρδη για τους ίδιους, ψίχουλα (κυριολεκτικά) για τους εργάτες. Πώς έγινε αυτό σε ένα από τα μεγαλύτερα βιομηχανικά κλωστοϋφαντουργικά συγκροτήματα στη Mahalla της Αιγύπτου: Τα αφεντικά είχαν υποσχεθεί να μοιράσουν πριμ με βάση τα κέρδη. Όταν όμως ήρθε η ώρα του πριμ τα κέρδη ήταν πολύ μικρά, σε αντίθεση με αυτά που ανακοινώνονται στους μετόχους και τους επενδυτές! Μπίνγκο! Και ξεκίνησαν οι απεργίες, αφού συνέπεσε αυτό και με το κύμα ακρίβειας.
Τώρα όλα αυτά δε μου θυμίζουν ακριβώς τη δικιά μας μπανανία, όπου όλα γίνονται νόμιμα (επιδοτήσεις και προσλήψεις μέσω Ζαχό, επενδύσεις με τις συντάξεις μας, ασφαληστρικός νόμος) αλλά μόνο την δημοκρατική μας κυβέρνηση (τα "δικά μας" παιδιά, αφού γευτούν τον κάθε Σαδομαζό-πουλο, διορίζονται ή επιδοτούνται, τα άλλα ας πρόσεχαν, η ζωή είναι δύσκολη, πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί, να αρπάζουμε τις ευκαιρίες κλπ).
Φυσικά και των δύο κυβερνήσεων ο στόχος είναι ο ίδιος: Να ξεζουμίσουν εμάς μισθολογικά, να ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα διαλύοντας ό,τι κρατικό δουλεύει και να μας αφήσουν να δουλεύουμε ώσπου να (μην) πάρουμε σύνταξη...
Όπως πάντα το ηθικό δίδαγμα είναι ότι υπάρχει η δική τους διαστρεβλωμένη οπτική και η δική μας!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

( .....δημοκρατική δημοκρατία ή δημοκρατία των καλλίστων δικτατόρων....: ++....,
δικτατορική δημοκρατία....: -+....,
ούτε.....ούτε....: +--+ ή -++-....,
δημοκρατική δικτατορία....: +-....,
δικτατορική δικτατορία ή δικτατορία των κακίστων δικτατόρων....: --....,..... )
Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.siopi.gr
Αποκωδικοποίηση...: θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής, σιωπής,.....
Σχηματοποίηση λόγου, θεογονία, κοσμογονία,....
Γεια.....