6.8.08

O ΚΟΡΔΕΛΑΚΙΑΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ


Διαβάστε αυτό και μετά το επόμενο κομμάτι!
Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008, το Γενικό Κρατικό Αθηνών, τις δύο αγροτικές γιατρούς, που τραυματίστηκαν κατά το χθεσινό τραγικό περιστατικό της Σαντορίνης.
Κατά την έξοδό του, ο κ. Αβραμόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Επισκέφθηκα τις δύο γιατρίνες μας, τα ξεχωριστά αυτά νέα παιδιά, που αριστεύουν στο χώρο της υγείας, πρώτες στο πεδίο του εθελοντισμού αλλά κακότυχες, γιατί έπεσαν μέσα σε ένα περιστατικό τραγικό και δραματικό.
Είναι δόξα τω Θεώ καλά. Η εγχείρηση πήγε καλά αλλά θα περάσουν ένα δύσκολο στάδιο. Όπως όμως με διαβεβαίωσαν οι θεράποντες ιατροί και ο χειρουργός, σύντομα θα είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή της επιστημονικής τους δράσης και κοντά στις οικογένειές τους.
Τους διαβεβαίωσα, ότι η πολιτεία θα είναι δίπλα τους για κάθε τι, που έχει να κάνει με την αποκατάσταση της υγείας τους και όχι μόνον. Γιατί, όπως είπα πρωτύτερα, πρόκειται για δύο νέα κορίτσια, άριστες φοιτήτριες στην ιατρική και εξαίρετες στο επιστημονικό πεδίο, που το χρονικό αυτό διάστημα που υπηρέτησαν ως αγροτικοί ιατροί, πραγματικά άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις με την ευσυνειδησία τους, την επιστημοσύνη τους, την ανθρωπιά τους. Η πολιτεία θα είναι δίπλα τους».
Με εντολή του Υπουργού Υγείας, ήδη αντικαταστάθηκαν οι δύο ιατροί με τρεις συναδέλφους τους από το Νοσοκομείο της Σύρου, ενώ προκηρύχθηκαν οι προβλεπόμενες θέσεις για το Κέντρο Υγείας της Σαντορίνης, οι οποίες θα πληρωθούν μέσα στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες.
Παρ όλα αυτά η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας της «ΚΛΙΜΑΚΑΣ», που καλύπτει τις Νοτιοανατολικές Κυκλάδες, λειτουργεί με πολλά προβλήματα και ελλείψεις. Από τον Ιούνιο του 2003 που λειτουργεί η Μονάδα έχει δεχτεί 4.000 άτομα για διάφορους λόγους - ψυχοσωματικές διαταραχές, παιδιά με δυσλεξία ή δυσκολία προσαρμογής στο σχολείο, Αλτσχάιμερ κ.λπ. «Ο πρώτος προϋπολογισμός της Μονάδας, το 2003-2004, ήταν 588.000 ευρώ, ενώ τώρα δεν ξεπερνά τις 130.000. Ημασταν 15 άτομα κι έχουμε μείνει ένας ψυχίατρος, δύο κλινικοί ψυχολόγοι και δύο άτομα διοικητικό προσωπικό για να καλύψουμε όλες τις Νοτιοανατολικές Κυκλάδες.
Η ψυχική υγεία δεν μπορεί να είναι το φτωχό παιδί των υπηρεσιών υγείας. Εχουμε αρκετές σχιζοφρένειες και σοβαρές καταθλίψεις, που προσπαθούμε να ελέγξουμε με κατ οίκον νοσηλεία και με φαρμακευτική αγωγή, ώστε να τους κρατήσουμε κοντά στους δικούς τους».
Ο σιχαμένος κορδελάκιας θα είναι δίπλα μόνο στις δύο γιατρίνες, γιατί αυτό του είναι βολικό και τσάμπα, αλλά τα νοσοκομεία δουλεύουν με απλήρωτους γιατρούς και χωρίς προσωπικό εδώ και χρόνια και οι υποσχέσεις επαναλαμβάνονται αυτούσιες κάθε χρόνο (θα τις υλοποιήσει ο επόμενος...)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.