12.12.08

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ +ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ (conspiracy theorie) - ΧΟΥΝΤΑ

Η χρονιά πνέει τα λοίσθια, μια χρονιά που θα είναι μεγαλύτερη από τις άλλες (1 δευτερόλεπτο) για να χωρέσει πολλά βάρη: Ζαχόπουλο, Καραμανλή, Εφραίμ, τόνους δακρυγόνα και ασφυξιογόνα, τσάντες με ευρώ και ομόλογα και πολλούς νεκρούς (ενδεικτικά ένας κατάλογος πολλών χρόνων δράσης της αστυνομίας - ψάξτε Μια που λέμε για "μεμονωμένα περιστατικά"...). Τι μου έχει μείνει (πρόχειρα):
  1. ο παχυδερμισμός του Καραμανλή (όλα τα κατάπιε: από τα παπάρια του Ζαχό (σύμφωνα με το DVD), την αλητεία του Βουλγαράκη - με παρακολουθήσεις, απαγωγές και μάσα (αρκεί να μη φαίνεται παράνομη), τα δωράκια (φωτογραφικές ντροπολογίες) ώστε να γίνει Dr χειρούργος (!) η Νατάσα του μέχρι και το αίμα ενός αθώου μαθητή...
  2. οι πόλεμοι γύρω μας: ο αποκλεισμός της Γάζας από Ισραήλ αλλά και το δικτάτορα Μουμπάρακ της Αιγύπτου και η τωρινή επίθεση. Η τραγωδία στη Γεωργία (όταν στο βάλτο τσακώνονται οι ιπποπόταμοι, την πληρώνουν τα βατράχια). Οι κατοχές σε Αφγανιστάν, Ιράκ, Τσετσενία, Παλαιστίνη. Οι δολοφονίες των προσφύγων / μεταναστών στα σύνορά μας.
  3. η αντίσταση / εξέγερση. Δεν είναι μόνο η Γάζα και η Αθήνα (έτσι κι αλλιώς, όλη η Ελλάδα ξεσηκώθηκε το Δεκέμβρη - δες και το παραμύθι παρακάτω), σε όλο τον κόσμο η αντίσταση στα σχέδιά τους συνεχίζεται (και κερδίζει - και ο Μπους πάει στα τσακίδια). Και στους χώρους που δουλεύουμε τα πράγματα αλλάζουν: βλέπε συνελεύσεις και απεργίες, δες πανεργατικές με συμμετοχή νέων σωματείων, στα νοσοκομεία υπάρχει η ίδια οργή που εκφράστηκε στους δρόμους το Δεκέμβρη.
  4. μια μεγάλη ουλή αλλά και (ανεξάρτητα) η αναγκαιότητα να παλέψουμε για την αλλαγή όλων! Όχι άλλοι νεκροί για λόγους υγείας που μπορεί να θεραπευτεί: κρεβάτια εντατικής και προσλήψεις, καθαρό νερό στον Ασωπό και στην Αφρική, κάτω οι δικτατορίες από τη Μοζαμβίκη και τη Μιανμάρ έως τον Καραμανλή του Λάτση (?!).
Ένα παραμυθάκι για το τέλος μιας πλούσιας χρονιάς (από τους barouak)


Ο πετεινός φούσκωσε από ικανοποίηση και είπε στο πρόβατο που μόλις είχε πετάξει από πάνω του την προβιά του λύκου: «Συγχώρα με φιλαράκι, αλλά μας τα κάνατε τσουρέκια. Χοροπηδήσατε, φωνάξατε, πετάξατε πέτρες... ώρα να πάτε στο μαντρί. Κάτω απ το δέντρο που χει στολίσει ο αφέντης, σε περιμένει το καλύτερο σανό που χεις γευθεί. Πρώτο πράγμα, μεταλλαγμένο από τους κάμπους της Αριζόνα. Α, κι όταν τελειώσεις το μασούλημα, μην ξεχάσεις να περάσεις για άρμεγμα». Το πρόβατο, κοίταξε τον ψωροπερήφανο πετεινό από το λειρί ως τα νύχια, σιγουρεύτηκε ότι είχε καλά κρυμμένη στην τσέπη του τη μασέλα του λύκου και του αποκρίθηκε:«Χοροπήδησα, πέταξα πέτρες, φώναξα... αλλά ο αφέντης δεν άκουσε την κραυγή αγωνίας, δεν με κατάλαβε. Κι αυτό θα το πληρώσει πολύ ακριβά! Όσο για σένα, κάπου πήρε το αυτί μου ότι επειδή ο αφέντης αρρώστησε, το χει ρίξει στις κοτόσουπες. Έχε το νου σου...»

Δεν υπάρχουν σχόλια: