4.6.09

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ ΣΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΑΣΟΝΗΣΙ!

Υποψήφια πόλη για τους Ολυμπιακούς του 2016, η ιαπωνική πρωτεύουσα πρασινίζει. Ακόμα και η τεράστια χωματερή στη μέση του κόλπου του Τόκιο μετατρέπεται σταδιακά σε πυκνόφυτο τεχνητό δάσος.Η μεγαλύτερη πόλη του κόσμου, με πληθυσμό 36 εκατομμυρίων, από τη δεκαετία του 1970 έχει χρησιμοποιήσει εκατομμύρια τόνους απορριμμάτων ως μπάζα για τη δημιουργία του νησιού.
Ο διάσημος Ιάπωνας αρχιτέκτονας Ταντάο Αντο είχε από παλιά το όραμα ενός «Ούμι-νο-Μόρι», ή «Θαλάσσιου Δάσους», στην άκρη της πόλης, και τώρα η ομάδα του σχεδιάζει το χώρο: «Η Γη θα έρθει αντιμέτωπη με το πρόβλημα των απορριμμάτων. Αυτός είναι ο λόγος που ήθελα να δείξω ότι τα σκουπίδια μπορούν να μετατραπούν σε δάσος. Αυτό το δάσος δεν ανήκει μόνο στο Τόκιο, αλλά σε όλο τον κόσμο».
Το νησί του Θαλάσσιου Δάσους έχει έκταση 880 στρεμμάτων και απέχει 10 χλμ από το Αυτοκρατορικό Παλάτι του Τόκιο. Θα συνδέεται με την πόλη μέσω υποθαλάσσιας σήραγγας. Από το 2004 δεκάδες χιλιάδες δέντρα ταχείας ανάπτυξης έχουν φυτευτεί στο νησί και οι Αρχές της πόλης συγκεντρώνουν δωρεές των 10 δολαρίων για την αγορά εκατομμυρίων ακόμα φυτών.
Αν το Τόκιο αναδειχτεί νικητής για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών του 2016, το τεχνητό δάσος θα φιλοξενήσει τους αγώνες ποδηλασίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: