28.9.09

Η ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (η μπαλάντα του κυρ Mediu)

Και σε αυτές τις εκλογές τα ΜΜΕ έχουν ένα σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν: πρέπει να πείσουν τον κόσμο να έχει συγκεκριμένες ελπίδες (ανεξάρτητα από τις συγκεκριμένες ανάγκες του, που άλλωστε έχουν καθοριστεί και αυτές σε μεγάλο βαθμό από αντίστοιχες -εξωτερικές- διαδικασίες).
Παραδοχές για τις εκλογές: Όλοι δέχονται ότι έχει κάποια σημασία το αποτέλεσμα. Ανάλογα με τις ελπίδες που αυτό γεννά καθορίζεται και η στάση (πριν τις εκλογές).
Μετά τις εκλογές έχουμε 5 πιθανές στάσεις: 1. επιβεβαίωση της ελπίδας για νίκη και πραγμάτωση των εκλογικών (αυταπατών – αν οι εκλογές αλλάζαν τα πράγματα θα ήταν παράνομες). Ο γάιδαρος πετάει. 2. επιβεβαίωση της ελπίδας για νίκη αλλά απογοήτευση από τα πολιτικά συμπεράσματα (ο γάιδαρος αρχίζει και κλωτσάει και δαγκώνει). 3. επιβεβαίωση των προγνώσεων (νέα εποχή, νέα καθήκοντα). 4. διάψευση από την κάλπη – προσγείωση. 5. σταρχιδισμός – βλάπτει σοβαρά την επαφή με την πραγματικότητα (άιντε θύμα, άιντε ψώνιο…).
Ανεξάρτητα από τη στάση σας η αναμενόμενη πολιτική της νέας κατάστασης θα τσούξει. Και γι αυτό, όπως ξέρει κάθε ποδηλάτης, κάλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε.
ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟΥΣ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: