9.9.09

ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ, ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΕΜΟΣ

Πάνω από 20 χρόνια πέρασαν από την άνοδο του Μιλόσεβιτς στην ηγεσία της Γιουγκοσλαβίας, στην αναβίωση του εθνικισμού και τις συνεπακόλουθες συμφορές των οποίων οι πληγές είναι ακόμα ανοιχτές. Τον Ιούνιο του 1989 ο "ηγέτης" αυτός, ποντάροντας όλα τα λεφτά στον εθνικισμό, ώστε να γλιτώσει την εξουσία του, που λόγω οικονομικής κρίσης είχε αρχίσει να παραπατά, οργάνωσε συγκέντρωση στο Κοσσυφοπέδιο (Κόσσοβο), που είχε μόλις χάσει την αυτονομία του, υποσχόμενος στους Σέρβους ότι "κανείς δεν θα τους νικήσει"... Η μπάνκα (ήταν και "κομμουνιστής" τραπεζίτης) έσκασε τελικά στη μούρη του. Μάθαμε που οδηγούν τέτοιες εθνικιστικές κορώνες. Άλλωστε στην Ελλάδα, όλες οι λεγόμενες "εθνικές" συμφορές σε "εθνικές εξορμήσεις" πάτησαν: Ο ατυχής πόλεμος του 1897 (εθνικιστές τον ξεκίνησαν), Η μικρασιατική καταστροφή (Μεγάλη Ιδέα: η Ελλάδα των δύο Ηπείρων και των πέντε Θαλασσών) και η Κυπριακή τραγωδία (πραξικόπημα του φασίστα (Χίτη) χουντοβασιλικού Γρίβα της ΕΟΚΑ).
Σήμερα η Ελλάδα συμμετέχει σε πολλούς πολέμους με το στρατό της. Και δεν είναι κάτι χωρίς συνέπειες. Οι δεκάδες Αφγανοί που σκοτώνονται από το ΝΑΤΟϊκό στρατό και η πείνα στη Σομαλία από τις επεμβάσεις μας είναι που σπρώχνουν στη μετανάστευση. Ο Καραμανλής (και ο Γιωργάκης Παπανδρέου) έχουν τα χέρια τους βαμμένα στο αίμα των αδερφών των "λαθρο"μεταναστών και υποκρίνονται για τα πραγματικά προβλήματα (τα δημόσια νοσοκομεία δουλεύουν ρολόι, όταν χτυπήσει ένας ποδηλάτης πρωθυπουργός σε αναμονή) φορτώνοντάς τα στην πλάτη μας...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Όσο πέρναγε ο καιρός κατάφερα να ζωγραφίσω καλύτερα, να φτιάξω αυτά που ήθελα. Δεν αντέχω όμως να τελειώσω πίνακα χωρίς ένα ποδήλατο σε κάποια γωνιά. Το θέλω εκεί όχι σαν συγγνώμη, αλλά σαν παρέα με ΄κείνον που δεν μιλήσαμε ποτέ, περισσότερο σαν να τον βάζω να με κυττάει, να με βλέπει. (κάντε κλικ στο κείμενο!)
Και στις εκλογές ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γιατί αυτοί θα μας σφάξουν (μισθούς, παιδεία, υγεία, ασφάλιση κλπ) χωρίς βαμβάκι (έχει αναλάβει την προμήθεια ο Αβραμό, οπότε ίσως να έρθει στη νέα δεκαετία...)!

Δεν υπάρχουν σχόλια: