4.7.07

δροσιστικα για το καλοκαιρι


Υπάρχουν κάποια ποτά που είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι, όχι επειδή τα επιβάλαν από παλιά οι διαφημίσεις έτσι (πχ: παγωτό και μπύρα μόνο το καλοκαίρι) αλλά γιατί μπορούν να είναι όσο δροσερά πρέπει και όσο ξινά, γλυκά ή αλμυρά τα χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Michelada (Μιτσελάδα) είναι ένα μεξικάνικο κοκτέιλ μπύρας που στην πιο απλή μορφή είναι απλά χυμός λεμονιού (ή γλυκολέμονου-lime) με μπύρα σε ένα ποτήρι με αλάτι στο χείλος του (προσοχή, οι υπερβολές βλάπτουν τη γεύση). Υπάρχουν πολλές συνταγές για κάθε γούστο, μια αναζήτηση θα σας ανταμείψει.
Lassi (Λάσι) είναι ένα ινδικό απολαυστικό γιαουρτοποτό που πίνεται γλυκό, σκέτο ή αλμυρό. 1-2 κουταλιές από ένα γιαούρτι σε ένα ποτήρι αραιώνονται με κρύο νερό και προστίθεται ζάχαρη (ή και αρωματικά σιρόπια) ή αλάτι. Σκέτο μοιάζει με το ξινόγαλο ή το αριάνι.
Μια δοκιμή αξίζει επίσης το νερό που βράζουμε το ρύζι, παγωμένο με ζάχαρη και κανέλα.
Για δροσερό φαγητό προτείνω τον ντάκο (του τεμπέλη-εργένη:φρυγανιά κάτω λίγο μαλακωμένη με νερό και λίγο λάδι, ψιλοκομένο ντοματάκι από την κονσέρβα(!-του τεμπέλη...), τριμένο τυράκι-φετούλα και πάνω ριγανίτσα - οι γκουρμέδες ας βάλουν και κάπαρη).
Ενδιαφέροντα είναι και τα ζυμαρικά και το ρύζι που κρύα αναμιγνύονται με λαχανικά και/ή τόνο και μαγιονέζα και τρώγονται σαν σαλάτα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.